Wat hebben we geleerd van speeldag 2 in de EL?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Wat hebben we geleerd van speeldag 2 in de EL?
Foto: © Photonews

We zijn twee speeldagen ver in de Europa League en alle Belgische ploegen hebben hun eerste overwinning nu beet. Europese overwintering in de Europa League? Dat kan nog met 3 (inclusief Anderlecht eventueel zelfs 4) ploegen, maar evengoed met 0. Het dubbele duel zal overal zijn belang hebben.

Club Brugge

Club Brugge won op bezoek bij Helsinki eenvoudig en simpelweg met 0-3. Dat is uiteraard goed nieuws, maar puntenverlies bij de Finnen was sowieso nefast geweest. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat ook Torino en Kopenhagen tegen Helsinki weinig gaan laten liggen.

En dus weegt de thuiszege van Torino tegen Kopenhagen voorlopig zwaar door. Als Club Brugge van een Europese lente wil dromen, moet het dus zeker zijn thuismatch tegen de Denen proberen te winnen. Ook in Kopenhagen wordt best iets geraapt om alles in eigen handen te houden.

Standard

De Rouches van hun kant verloren heel erg dure punten op bezoek bij Feyenoord. Sevilla is de absolute groepsfavoriet, Rijeka lijkt al bij al een vogel voor de kat in de groep van Standard.

Een nederlaag in Rotterdam hoeft niet meteen het einde te betekenen, maar het zorgt er toch voor dat er tegen de Spanjaarden toch best iets gepakt wordt om alles in eigen handen te houden. Op speeldag 6 moet het dan worden afgemaakt in eigen huis tegen de Nederlanders.

Lokeren

En ook voor Lokeren lijkt het do or die in de dubbele confrontatie met Trabzonspor te gaan worden. Legia Warschau staat met 6 op 6 bovenaan te blinken, de thuiszege tegen Kharkiv heeft Lokeren alvast de kans gegeven om tot het einde mee te strijden.

Tegen Trabzonspor wordt het niet makkelijk om punten te pakken, maar door de thuismatch opnieuw te winnen houdt het sowieso de kansen gaaf. Sowieso waren de eerste poulepunten van gisteren niet enkel welgekomen, maar ook prachtig voor de club als dusdanig. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties