'Benteke moet inleveren, transfer is aanstaande'

'Benteke moet inleveren, transfer is aanstaande'
Foto: © photonews

Zeven doelpunten in zijn laatste vijf Premier League-wedstrijden. Vind ze maar eens: de spitsen die zulke cijfers kunnen voorleggen. Christian Benteke lijkt er alvast een transfer mee te kunnen versieren, terwijl loon inleveren misschien ook wel nodig zal zijn.

Aston Villa is niet het eindpunt voor Benteke, dat hebben de waarnemers al langer laten blijken. De spits zit de laatste weken in grote vorm en scoort aan de lopende band. Dat is Wolfsburg alvast niet ontgaan, waar hij al langer in de belangstelling van staat.

Maar in de Italiaanse pers wordt er nu ook gewag gemaakt van een transfer naar AC Milan. Benteke zelf zou echter graag in Engeland blijven en is voor een buitenlandse club zo goed als onbetaalbaar geworden. Aston Villa heeft al laten weten dat de spits niet weg mag onder de 30 miljoen euro.

Degradatiezorgen in Birmingham

De club uit Birmingham staat momenteel slechts op twee punten van een degradatieplaats en dat kan ook wel eens 'kostelijk' worden voor Benteke, indien Villa er niet in slaagt om zich te handhaven in de Premier League.

De Rode Duivel heeft geen clausule in zijn contract om gratis weg te gaan bij een eventuele degradatie. Dat betekent dat de spits zou moeten inleveren. Momenteel verdient de ex-speler van Genk en Kortrijk 50.000 pond per week, wat 35.000 pond zou worden bij degradatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties