cerCercle Brugge
lieLierse SK
Datum: 17/04/2015 20:30
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Herboren Lierse pakt tweede winst op veld van Cercle
Herboren Lierse pakt tweede winst op veld van Cercle
Foto: © Photonews

Waar Lierse vorige week nog nergens was en de mentaliteit van Cercle geloofd werd, was het een week later weer omgekeerd. De Pallieters vochten met alles wat ze in huis hadden en pakte voor de tweede keer drie punten mee naar Lier dankzij goals van Velikonja en Hafez.

Johan Walckiers in Brugge

Naar Cercle-Lierse gaan kijken, niet meteen de favoriete bezigheidstherapie voor de meeste mensen op een vrijdagavond. In een winderig Jan Breydel in gezelschap van een vijfduizend moedigen moet je dan toch vaststellen dat het leuker is dan de gemiddelde PO2-match.

Geen penalty, maar toch goal

Niet dat we schitterend voetbal zagen, verre van zelfs, maar er wordt tenminste richting doel gespeeld. Niemand die denkt aan een gelijkspel. Weinig overleg, maar op bepaalde momenten wel alsof je naar een tennismatch zit te kijken: er gebeurt altijd wel iets.

Holderdebolder-voetbal van de bovenste plank. Lierse moest winnen, maar werd vroeg in de match een strafschop onthouden na een fout van Dussenne op Velikonja. Geen probleem voor de Sloveen, die de vrije trap schitterend binnentrapte om daarna een lange neus richting ref Wouters te trekken. 

Altijd rood voor Kabananga, maar geel

De Lierse-spelers, allemaal jonkies, kennen blijkbaar wel al 'de trukken van de foor', want bij elk contact ging er wel eentje liggen. Het frustreerde de Bruggelingen en bij de eerste de beste fase stapte Kabananga over de bal en op de knie van Mojsov, die gewisseld moest worden. 

Schandalig en onnodig en altijd rood. Wouters trok echter geel. Als die niet opgeroepen wordt door de Reviewcommissie kunnen ze er beter mee stoppen. Het was Kabananga zelf die voor rust nog twee keer bijna tot scoren kwam, maar geen succes kende. Misschien wat hemelse gerechtigheid.

De tweede helft was zo mogelijk nog slordiger. En Lierse ging door met 'voor dood neervallen'. Pasen is al twee weken voorbij, maar toch bleven de wonderbaarlijke herrijzenissen maar komen bij de Pallieters. Maar toch, een veel betere mentaliteit dan vorige week thuis. Wat toch opmerkelijk te noemen is.

Maar dat Cercle niet minstens een punt pakte, is vooral te wijten aan de missers van Kabananga. De man die al in de kleedkamer had moeten zitten, miste twee reuzenkansen op rij. Karma, we kunnen het niet genoeg benadrukken. En in de slotfase bezegelde Hafez met een schitterende vrije trap - wellicht wel wat geholpen door de wind - het duel.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Maertens Mathieu 82' -
Werner Olivier 90' -
Cornelis Hans 90' -
Dewaele Gilles 90' -
Bourdin Pierre 68' -
Dussenne Noƫ 90' -
D'Haene Kristof   90' -
Haroun Faris 90' -
Van Roose Karel 55' -
Kabananga Junior   90' -
Buyl Stephen 90' -
  Bank G Beoordeel
Muzaqi Albian 35' -
Martens Maarten 22' -
De Kegel Dennes 8'  
Smolders Tim -  
Buysse Bart -  
Van Damme Miguel -  
Godee Joey -  
Van Acker Thibaut -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
BajkoviƦ Boban   90' -
TraorƩ Hamari 90' -
Mojsov Daniel 35' -
Bensebaini Rami 90' -
Hafez Ramadan Karim āš½ 90' -
El Messaoudi Ahmed 90' -
Helal Mohamed 82' -
Kasmi Faysel 90' -
DiomandƩ Souleymane Baba 90' -
Velikonja Etien āš½ 90' -
Sayed Ahmed 57' -
  Bank G Beoordeel
Ngawa Pierre-Yves 55' -
Tahiri Anas 33' -
Elgenawy Hassan 8'  
Capdevila Joan -  
Hassan Ahmed Elganawy -  
Goris Nathan -  
Maciel Sousa Campos Wanderson -  
Wils Thomas -  
Herbeleef Cercle Brugge - Lierse SK

Vooraf