Vrouwen Standard strijden om titel … op Sclessin!
Vrouwen Standard strijden om titel … op Sclessin!
Foto: © photonews

Vrijdag omstreeks 21.15 uur weten we of Standard het dit jaar wél weet klaar te spelen: het binnenrijven van de titel in de BeNe League. En voor de gelegenheid gaat het duel door op Sclessin. Een titelfeest voor de Rouches in Luik? "We zouden het verdienen."

Door Aernout Van Lindt

De BeNe League houdt er na dit seizoen mee op, maar het scenario van de grensoverschrijdende competitie kon bijna niet straffer geschreven worden. Voor het derde seizoen op rij valt de beslissing pas op de laatste speeldag.

In seizoen 1 verloor Standard toen in een rechtstreeks duel in Twente, vorig jaar was het ook Twente dat op de laatste speeldag de titel greep ten koste van de Rouchettes.

Derde keer, goede keer?

Dit jaar moet het echter anders. Voor de gelegenheid zal er zelfs gespeeld worden op het heilige gras van Sclessin. “Dat is een erg mooie geste van de voorzitter. We speelden er al in de Champions League en ooit tegen Twente”, ziet Cécile De Gernier het niet noodzakelijk als een probleem dat de grasmat wat onbekend is.

“Niet vergeten: de eerste match dat we ooit speelden op Sclessin, toen wonnen we ook met 4-1 van Twente”, vult Sanne Schoenmakers een deeltje geschiedenis aan. Het gesternte staat goed, kan het nog foutlopen voor Standard?

“Derde keer goede keer, zeggen ze wel zeker?” hoorden we al bij diverse spelers. “Maar ik ga er geen uitspraken over doen”, houdt Schoenmakers zich op de vlakte. Zelf scoorde ze al in de voorbije twee matchen: “Het zou leuk zijn om dat ook tegen PSV nog eens te doen, ja.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties