Opmerkelijk: OHL zamelt geld in voor nieuw veld, ook u kan mede-eigenaar worden!

bart ver elst
| 1 reacties
Opmerkelijk: OHL zamelt geld in voor nieuw veld, ook u kan mede-eigenaar worden!
Foto: © Photonews

Oud-Heverlee Leuven is met een opmerkelijk initiatief op de proppen gekomen om een nieuw kunstgrasveld te financieren. Dat nieuwe veld zou 400.000 euro kosten en men wil dit realiseren door een obligatielening uit te schrijven, waardoor 40 personen dit mee kunnen verwezenlijken.

Bart Ver Elst in Oud-Heverlee

De jeugd van Oud-Heverlee Leuven speelt op 2 locaties: in Oud-Heverlee en in Kessel-Lo. Maar aangezien er bij de Vlaams-Brabanders meer dan 600 jeugdspelers aangesloten zijn, moest er een oplossing komen om de jeugd in de best mogelijke omstandigheden te laten trainen.

Daarom wil OHL een kunstgrasveld aanleggen op de site van Oud-Heverlee. Zo'n veld kost 400.000 euro en daarom heeft de club een obligatielening uitgeschreven waarbij elke persoon 10.000 euro in het veld kan investeren. De club zoekt dus 40 personen die zich willen engageren hiervoor.

CEO Paul Van der Schueren geeft meer uitleg: "De gemeente heeft niet genoeg financiële middelen om ons te helpen, dus willen we dit mogelijk maken door middel van een obligatielening. Elke persoon kan 10.000 euro geven, waarop deze een rente krijgt van 4% per jaar."

Per jaar in eerste klasse wordt er een schijf terugbetaald

Er is een looptijd van maximaal 10 jaar op deze lening. "Per jaar dat we in eerste klasse spelen, wordt er een schijf van 2.000 euro plus rente terugbetaald aan elke persoon. Als we dus naar eerste promoveren en 5 jaar in eerste klasse blijven, dan loopt de lening al na 5 jaar af", zegt de CEO.

En wat als er dan maar pakweg 350.000 euro wordt ingezameld tegen volgende maand? "Het bestuur zal dan wel de aanzet geven om ervoor te zorgen dat dit mogelijk gemaakt wordt. We gaan er helemaal vanuit dat dit project zal slagen", besluit OHL-voorzitter Jimmy Houtput. 

Meer informatie kan je vinden op www.kunstgrasfonds.be

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties