Belgische U17 naar halve finales via strafschoppen

De U17 van België spelen de halve finales van het EK in Bulgarije. Nochtans zag het er halfweg niet goed uit na een defensieve blunder, maar Azzoui zette het recht. In de strafschoppenreeks pakte Teunckens de eerste strafschop en dat bleek voldoende, want België miste niet.

België en Kroatië maakten er een gelijkopgaande eerste helft van. De beste kans in het eerste halfuur was voor onze jonge landgenoten, maar Van Vaerenbergh kon niet bij de voorzet van Azzaoui.

Net voor rust dan een zware domper voor de Rode Duivels. Een hoekschop werd slecht weggewerkt en aan de eerste paal bleef een speler staan zodat het buitenspel werd opgeheven en Majic met de hak een heel mooie goal kon scoren: 1-0.

Azzaoui met heel belangrijke treffer

Coach Bob Browaeys moet tijdens de rust toch aangegeven hebben meer druk naar voor te zetten en vooral Daneels (PSV) en Thuys (Genk) hadden dat begrepen. Die laatste verzond na het veroveren van de bal een goeie dieptepass richting Azzaoui waarop de twee centrale verdedigers zich verkeken.

De Tottenham-speler profiteerde en wipte het leer mooi over de Kroatische doelman: 1-1. In de slotfase kwam België nog goed weg, maar strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Teunckens redt

Teunckens, doelman van Club Brugge, redde de eerste strafschop nadat Janssens al gescoord had. Ook Van Vaerenbergh, Daneels, Ademoglu (heel mooi) en Azzaoui bleven foutloos. En gaat België naar de halve finales. Maar nog mooier: ze hebben ook hun ticket voor het WK in Chili al beet.