Belgische U17 stoten niet door naar finale EK

Tom Stroobants
| 8 reacties

Onze nationale U17 zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het EK in Bulgarije. In de halve finale bleek Frankrijk een maatje te groot. Na een spectaculaire strafschoppenserie mogen de Belgen met opgeheven hoofd het tornooi verlaten.

De eerste helft was er een om snel te vergeten voor de jonge Duivels. Ze slaagden er niet in om één keer naar doel te trappen. De Fransen daarentegen speelden aardig voetbal. Pas na een kwartier volgde de eerste kans. Doelman Teunckens ging goed plat op het schot van Edouard.

De Franse topschutter trapte halverwege de eerste helft een vrije trap voorbij Teunckens: 1-0. België kwam niet in zijn spel en werd achteruit gedrukt. Na een fout van Janssens ging de bal op de stip: Teunckens stopte de elfmeter van Edouard. De Belgische goalie onderscheidde zich nadien nog enkele keren.

Teunckens top

In de tweede helft kregen we een heel ander België te zien. Het zette hoger druk en creëerde enkele kansen, Azzaoui schoot voorlangs. Aan de overkant moest Teunckens alles uit de kast halen op een afgeweken voorzet. Wanneer de Franse goalie Zidane onder een hoekschop doorging, kon Seigers de 1-1 tegen de netten koppen.

Nadien namen de Fransen de wedstrijd opnieuw in handen en kwamen nog enkele keren dicht bij de beslissende treffer. Teunckens stond echter een uitstekende wedstrijd te keepen en hield de 1-1 op het bord.

Wederom strafschoppen

Net als in de kwartfinale draaide het opnieuw uit op strafschoppen. Toen scoorden de Belgen ze alle vijf. Dit keer liep het anders: maar 1 van de 5 elfmeters binnen. Teunckens stopte er wel twee, maar enkel Van Vaerenbergh kon zijn strafschop verzilveren. Edouard trapte Frankrijk uiteindelijk naar de finale.