Lukaku stuurt (voorzichtig) aan op transfer: "Klaar voor de volgende stap"

Lukaku stuurt (voorzichtig) aan op transfer: "Klaar voor de volgende stap"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku heeft er een goeie tweede seizoenshelft opzitten. De geruchten over een vertrek bij Everton - dat Europees voetbal misliep - zwellen dan ook aan. Maar dinsdag verstuurde hij redelijk wat gemengde signalen. Om kort te zijn: Lukaku wil hogerop, maar weet nog niet of hij die kans krijgt.

Johan Walckiers in Bordeaux

Als Romelu Lukaku praat, luister je best, want de 22-jarige heeft altijd wel iets te vertellen. Veel van zijn collega's kunnen met die kwaliteit niet echt pronken. De aanvaller is dan ook al vroeg volwassen geworden en op zijn jonge leeftijd is hij al de man naar wie geluisterd wordt bij Everton.

Ik vond dat het spel meer op mij afgestemd mocht worden

Zo ging hij zelf naar trainer Roberto Martinez om de situatie aan te kaarten. "Het lukte niet voor de ploeg in de eerste seizoenshelft. Ik vond ook dat het spel meer op mij afgestemd mocht worden", zei hij zonder valse bescheidenheid.

"Of ik die status al bereikt heb bij Everton? Ik luister naar wat de spelers rond mij zeggen en stap daarmee naar de coach. Ik denk wel dat ik dat nu mag zeggen. En de tweede seizoenshelft was beter hé."

Twintig goals scoorde Lukaku dit seizoen in alle competities, een aantal dat toch doet dromen van meer. "Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière, maar ik ben daar niet mee bezig. Als ik bij Everton moet blijven... Ik ben nog jong hé. Dat voordeel heb ik. Er is ook niets negatiefs aan. Maar dat zijn zaken voor mijn manager."

Ik tekende in november al bij Raiola

Maar net die manager lokt de meeste insinuaties uit. Een half jaar geleden stapte Lukaku immers op bij de Belgische agent, Christophe Henrotay, en tekende bij de Italiaanse supermanager Mino Raiola. Wat de geruchten over een transfer naar Juventus, waar hij ook Paul Pogba stalde, deden aanwakkeren.

"Weet je, ik heb in november al getekend bij Mino, maar ik vond het pas het juiste moment om het bekend te maken toen ik goed speelde. In Engeland was dat precies alsof ik een bom had laten vallen. We zullen zien, maar die interesse flatteert me wel. Ik benadruk: ik hoef niet direct te vertrekken bij Everton."

Maar een andere competitie dan de Premier League sluit hij zeker niet uit. "Ik ben niet getrouwd met de Premier League. Ik wil, zoals elke voetballer, bewijzen dat ik in elke competitie kan scoren. De interesse is leuk. Op een bepaald moment zal ik de juiste beslissing nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties