Hazard kapitein: "Ik spreek niet veel, enkel met de bal"

Hazard kapitein: "Ik spreek niet veel, enkel met de bal"
Foto: © Photonews

Eden Hazard is tegen Frankrijk alvast kapitein van de nationale ploeg. Bij afwezigheid van Vincent Kompany is hij de nummer twee in rang geworden. "Maar ik ben niet de man van veel woorden. Ik geef het voorbeeld op het veld", verduidelijkte hij.

Johan Walckiers in Bordeaux

Hazard kreeg een poosje geleden een telefoontje van de bondscoach om hem het nieuws te melden. "Een hele eer natuurlijk", knikte Hazard. "Het doet me plezier dat ik meer verantwoordelijkheid krijg."

De jeugd aan de macht

De 24-jarige flankspeler staat bekend om zijn speelsheid. In een interview zei hij een tijd geleden dat hij zich op het veld nog steeds tien jaar voelt. "Als kapitein mag ik misschien geen tien meer zijn", lachte hij. "Een paar jaar ouder. Twaalf-dertien? Zoiets ja. (lacht) De jeugd aan de macht hé!"

En hij is ook niet de man van vele woorden. "Ik wil leiden door een voorbeeld te zijn. Ik speel met één van de beste kapiteins ter wereld: John Terry. Hij is er steeds als eerste en als laatste. Maar veel spreken? Jullie weten dat dat mijn ding niet is. Ik wil spreken met de bal", gaf hij aan. 

Die wissel tegen Israël is niet de reden

Dat hij nu ineens de band rond zijn arm krijgt, doet geruchten rijzen dat Wilmots iets recht te zetten had na zijn vroege wissel tegen Israël. "Maar nee, ik was niet blij, maar we hebben daarover direct gesproken. En de bondscoach belde me ook een tijdje later. Ik wil altijd spelen, maar hij had gelijk, want we hebben gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties