Analyse Vijf redenen waarom Wilmots dé grote verliezer is in zijn eigen soap

Robby Morren
Robby Morren
| 43 reacties
Vijf redenen waarom Wilmots dé grote verliezer is in zijn eigen soap
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Daar sta je dan, volledig in je hemd gezet door dé club van je leven. Dagenlang hield Marc Wilmots het land in spanning. Zou hij de Rode Duivels verlaten of niet? Schalke 04 gunde Wilmots vrijdag zijn moment niet en enkel hij komt als grote verliezer uit de soap die hij zelf regisseerde.

Door Robby Morren

Alles ziet er plots helemaal anders uit voor Wilmots. Vorige week nog grote winnaar in Frankrijk en de kans om bij Schalke04 aan de slag te gaan. Vrijdag grote verliezer in Wales en in zijn hemd gezet door de Duitse club.

Twee weken geleden was de bondscoach dé sterke man in dit ganse verhaal. Hij kon een keuze maken, leek zijn zinnen op Schalke04 te hebben gezet en liet iedereen in het ongewisse. Op de vraag of Willie twee weken later zonder kleerscheuren uit deze soap komt, is het antwoord volmondig neen.

1 Geloofwaardigheid verloren

Een half jaar geleden vertelde hij op Canvas dat hij nooit zelf zou opstappen als bondscoach. De voorbije weken heeft Wilmots aangetoond dat die uitspraak toch met een flinke korrel zou moet worden genomen.

2 Respect verloren

Een bondscoach moet respect afdwingen bij zijn spelers. Hij liet zijn voltallige groep tijdens de ganse stage in het ongewisse over zijn toekomst. Bevorderlijk voor de sfeer en het vertrouwen is dat allerminst.

 Of hoe moet het bij deze spelerskern overkomen wanneer de bondscoach tijdens de tactische bespreking voor de wedstrijd bekendmaakt dat hij toch maar blijft. Was het gebrek aan grinta bij de spelers, vooral tijdens de tweede helft, het logische gevolg?

3 Gezichtsverlies

Schalke04 gunde Marc Wilmots zijn moment niet. Gans voetbalminnend België keek uit naar de aankondiging die de bondscoach geregisseerd had na de partij in Wales. Hij had de spanning in zijn soap mooi opgebouwd, maar daar stak Schalke04 een stokje voor.

Zij kondigden in de loop van de dag aan dat Breitenreiter hun nieuwe coach werd. Gezichtsverlies voor Wilmots die hier uiteraard niet om kon lachen.

4 Band gebroken met Schalke04

“Enkele uren voor onze belangrijke match dit nieuws naar buiten brengen, getuigt van slechte smaak”, reageerde Wilmots op de bekendmaking van Schalke04. De band met de club van zijn hart lijkt hiermee onherstelbare schade te hebben opgelopen. “Het is over”, klinkt het bij de coach.

5 Groeiende twijfel

Deze soap heeft zowat elke voetballiefhebber aan het denken -en dromen- gezet. De bondstop moest wakker schieten en zich voorbereiden om een opvolger te zoeken.

Supporters droomden al luidop van Preud’homme, Gerets,  Klopp of Advocaat.  De nederlaag in Wales zorgt opnieuw voor twijfel. Zal Wilmots in staat zijn om de meest succesvolle generatie uit de Belgische voetbalgeschiedenis naar een podiumplaats te leiden op het EK?


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties