Cercle heeft strijdplan klaar: "Top vijf na eerste periode, top drie rond jaarwisseling en dan..."

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Cercle heeft strijdplan klaar: "Top vijf na eerste periode, top drie rond jaarwisseling en dan..."
Foto: © Photonews

De Jupiler Pro League is ondertussen al twee speeldagen ver. Hoog tijd dus voor de Proximus League om zich komend weekend op gang te trekken. Onze redactie blikt dagelijks vooruit met één van de titelfavorieten. Vandaag vervolgen we met Cercle Brugge.

Door Cédric De Volder

Cercle Brugge heeft enkele pijnlijke maanden achter de rug. De Vereniging degradeerde - na een verloop van maar liefst drie trainers in het Jan Breydelstadion - uit de hoogste voetbalklasse. Al moet het gezegd: de groenhemden willen er volgend seizoen al terug staan.

"De voorbereiding is op alle vlakken goed verlopen", is Fred Vanderbiest alvast tevreden. "In de laatste drie oefenpartijen hebben we getoond dat we klaar zijn voor het echte werk. Al zijn er natuurlijk altijd nog werkpunten als er nieuwe jongens moeten worden ingepast."

Vanderbiest loodste KV Oostende drie seizoenen geleden naar de pintjesliga en moet nu hetzelfde doen met de Vereniging. "Iedereen weet dat ik het haat om te verliezen. Het was dan ook mijn eerste taak om hier de winnaarsmentaliteit in de groep te pompen."

En jawel, Vanderbiest heeft zijn plannetje al klaar. "Het is onze bedoeling om bij de top vijf de eerste periode af te sluiten. Rond de jaarwisseling mikken we dan weer op de top drie. In de laatste rechte lijn kunnen we dan hopelijk een gooi doen naar promotie."

Het was mijn eerste taak om hier te winnaarsmentaliteit in de groep te pompen

"Al kent iedereen natuurlijk tweede klasse", houdt Vanderbiest de voetjes op de grond. "We zullen wekelijks moeten vechten en het voetbal zal niet even mooi zijn. Meestal schopt het team met het meeste realisme het dan ook het verst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties