Zijn Anderlecht en Club klaar voor Europa? "Wakker schieten na de bolwassing en boven zichzelf uitstijgen"

Zijn Anderlecht en Club klaar voor Europa? "Wakker schieten na de bolwassing en boven zichzelf uitstijgen"
Foto: © photonews

Alle ogen zijn vanavond gericht op AA Gent, maar morgen betreden ook Club Brugge en Anderlecht het Europese toneel. Wat mogen we van de twijfelende nummers 2 en 3 van vorig seizoen verwachten in de Europa League?

"Club zal wel wakker schieten na de bolwassing van dit weekend", blikt analist Eddy Snelders al even vooruit bij Voetbalkrant.com. "Er keren een paar gekwetsten terug. En in Napoli heb je niets te verliezen. Het kan alleen maar positief uitdraaien."

Anderlecht komt Europees anders voor de dag

"Anderlecht bewees al Europees anders voor de dag te komen dan in de competitie. Denk maar aan de CL-campagne van vorig seizoen. Toen stegen de spelers boven zichzelf uit. Het probleem dat ze moeilijk in de zestien meter komen, ga je natuurlijk niet zomaar oplossen."

Een rondvraag bij de fans van beide kampen (lees meer) leerde ons dat er reeds verdeeldheid heerst over Michel Preud'homme en Besnik Hasi. Hebben beide coaches nog veel krediet volgens Snelders?

De periode dat je na twee nederlagen werd buiten gekegeld is verleden tijd

"Preud'homme iets meer dan Hasi. Ik heb de indruk dat het in de Anderlecht-kleedkamer minder goed zit dan bij Club, waar ik nog geen signalen van ontevredenheid opving."

"Het krediet houdt zonder kwaliteitsverbetering en resultaten natuurlijk eens op, maar ik denk dat ze de komende weken wel overleven. Anderlecht en Club veranderen niet gemakkelijk van coach. De periode dat je na twee nederlagen al op straat werd gekegeld, is bij deze ploegen verleden tijd." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties