Reactie Lombaerts en Witsel onder de indruk: "Gent had de controle"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Lombaerts en Witsel onder de indruk: "Gent had de controle"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent toonde in Zenit nog eens dat het zijn mannetje kan staan op het allerhoogste niveau. De Gentenaars hadden vaak de bal, maar liepen op een efficiënt en uitgekookt Sint-Petersburg. Zenit-Belgen Lombaerts en Witsel waren onder de indruk.

Sander De Graeve in Sint-Petersburg

"Enkel in het begin waren wij beter", aldus Lombaerts. "Gent had de controle over de wedstrijd, maar zonder echt gevaarlijk te zijn. Naast het doelpunt hadden ze niet echt uitgespeelde kansen. Ik zag dat er bij ons toch wat vermoeidheid zat. We mogen blij zijn dat we winnen vandaag."

Gent kreeg opvallend vaak de bal. "We hadden niet verwacht dat ze zoveel balbezit zouden hebben, maar het was wel de bedoeling om op de counter te spelen. We speelden iets te vaak de lange bal."

"Normaal gezien komen we er vaker over de grond uit, maar we zitten niet in onze beste periode. Die 1-1 was wel schrikken, want zoveel kansen hadden ze nog niet. Hadden we verloren ging ik toch wat beschaamd geweest zijn."

Ik begrijp de teleurstelling van Gent

"Gent is hier bevrijd komen spelen, het is momenteel de beste Belgische ploeg met het beste voetbal. Na de analyse van hun match tegen Lyon hebben we beslist om op de counter te loeren", aldus Witsel, die andere Zenit-Belg.

"Ik begrijp de teleurstelling van de Gent-spelers, ze hebben hier een goeie wedstrijd gespeeld", sloot de controlerende middenvelder van de Rode Duivels en Zenit Sint-Petersburg af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties