Stadion: Schiervelde
Penalty in slotseconden nekt Lierse
Sander De Graeve

Roeselare verslaat Lierse in extremis met 2-1

Een penalty in de allerlaatste seconden heeft Lierse een 0 op 9 bezorgd. Tegen een degelijk Roeselare had het in de tweede helft nog enkele goeie kansen, maar in de slotfase slikten de Pallieters nog een strafschop.

Sander De Graeve in Roeselare

Schiervelde baadde in een herfstzonnetje voor de wedstrijd tussen Roeselare en Lierse, maar echt warm gaan we het niet noemen. Lierse kwam in Roeselare aan met een heel magere 0 op 6 en kampeerde nog steeds onderin. Roeselare begon net in de belangrijke top-8 aan de partij.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, heel kort. We vonden amper iets om ons aan te verwarmen. Lépicier kreeg een dot van een kans uit de kluts en doelman Malherbe gaf Velikonja bijna een goal cadeau, maar dat was het zowat.

De Rechter valt in én scoort

Na de koffie kregen we bij Roeselare met de inbreng van Sven De Rechter iets meer voetballend vermogen. Raes moest er immers af met een hoofdwonde, Kortrijk-huurling Ragolle zakte een rijtje en ging centraal in de verdediging spelen.

Voor het eerst op de bank bij Roeselare, François Kompany, maar hem zagen we niet aan het werk. Bon, de tweede helft dan. Roeselare toonde iets meer drang naar voor en bij Lierse leek de turbo van Benson wat uitgewerkt. Hij was makkelijk de beste man op het veld voor de rust.

Rik Impens, de huurling van Gent, zagen we niet al te vaak uitblinken, maar in de 62e minuut zette hij samen met Seoudi een mooi één-tweetje op. Seoudi vond De Rechter en de invaller tikte de 1-0 simpel binnen. Knappe goal.

Daarna zette Lierse alles op alles, maar veel kansen kwamen er niet. Malherbe pakte een knal van Zizo, maar Lierse leek het onderspit te delven. Tot Velikonja achter de bal ging staan. Zijn vrije trap ging in de verste hoek tegen de touwen.

Spanning in slotminuten

De bezoekers kwamen nog dichtbij de overwinning, maar Malherbe kreeg een hand tegen een knal van Ahmed Hassan en Velikonja kopte een corner net naast de kruising. Toch viel het winnende doelpunt verrassend aan de overkant.

Seoudi trapte een terechte strafschop in de slotseconden onhoudbaar tegen de touwen. Lierse eindigde de match nog met tien nadat El Ansri met een tweede geel karton mocht douchen. Lierse zet de dramatische start verder.