Opluchting is groot bij Kompany: "Eindelijk"

Opluchting is groot bij Kompany: "Eindelijk"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City en de Champions League: het was de voorbije jaren vooral een haat-liefdeverhouding. Zware lotingen en tegenvallende prestaties zorgden ervoor dat het tot nog toe nooit een succesverhaal werd.

Komt de kentering er dit jaar? Feit is dat Manchester City met nog twee wedstrijden te gaan al zeker is van een plaats in de volgende ronde. Dat doet deugd, maar al te euforisch moet men bij City nog niet worden. 

Moeilijke groep? Ja en nee

Een moeilijke groep? Op papier uiteraard wel: de landskampioen van Italië en de verliezend finalist van de Champions League vorig seizoen, de winnaar van de Europa League en de nummer drie uit de Bundesliga vorig seizoen. 

Maar toch: Juventus is op de sukkel in de Serie A en ook Sevilla lijkt slechts een schim van de ploeg die vorig seizoen de Europa League won. Gladbach startte dramatisch aan het seizoen, maar is nu met een nieuwe trainer terug rechtgekrabbeld. 

Volgende doel: eerste plaats

Het belangrijkste is uiteraard dat City de groepsfase overleefd heeft. De opluchting en vreugde zijn dan ook groot. Aanvoerder Kompany verwoordde het na de wedstrijd tegen Sevilla.

"Het eerste gevoel is: "eindelijk". Het is een moeilijke groep en om twee wedstrijden voor het einde al zeker te zijn van de kwalificatie is een ongelooflijke prestatie."

Het volgende doel: op de eerste plaats eindigen in de groep en op die manier een zware tegenstander proberen te vermijden in de volgende ronde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties