De Mannekens mogen gerust zijn: "De samenwerking tussen PSV en Beerschot-Wilrijk is niet te vergelijken met Ajax indertijd"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 12 reacties
De Mannekens mogen gerust zijn: "De samenwerking tussen PSV en Beerschot-Wilrijk is niet te vergelijken met Ajax indertijd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV Eindhoven scout jonge talenten in de streek rond Antwerpen en laat de jonge diamanten slijpen bij KFCO Beerschot-Wilrijk. Meteen kwam er kritiek op het initiatief. "Maar dit kan je niet vergelijken met de vroegere samenwerking met Ajax.

Ajax Amsterdam had in het verleden een samenwerkingsakkoord met het toenmalige Germinal Beerschot Antwerpen. Op die manier verkasten onder meer Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Tom De Mul richting de ArenA.

De fans van het huidige KFCO Beerschot-Wilrijk hebben dan ook schrik dat PSV - de insteek van FUNdament kan je via DIT ARTIKEL helemaal te weten komen - nu hetzelfde plan heeft. 

In dit project zijn de voetballertjes en de ouders vrij in de keuze

Phinaes Van der Kaa

"Maar deze samenwerking kan je helemaal niet vergelijken met de vroeger band met Ajax", weerlegt Phinaes Van der Kaa de kritiek. "Op het einde van de rit kwamen de Amsterdammers onze talenten weghalen."

"Hier hebben het voetballertje en zijn ouders de keuze. Na vier jaar zal PSV aan sommige jongeren de overstap voorstellen, maar dat is zeker geen verplichting. De spelers kunnen er ook voor kiezen om op het Kiel te blijven."

Jeugdproducten afleveren

Met andere woorden: de Mannekens varen er ook wel bij. "Dat klopt", besluit Van der Kaa. "PSV stelt de jeugdtrainers, systemen en alle andere mogelijkheden ter beschikking. Op die manier is Beerschot-Wilrijk binnenkort in staat om jeugdproducten bij de elite af te leveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties