De cijfers: Victor Valdès, één van de grootsten van zijn generatie, nu op weg naar Standard

De cijfers: Victor Valdès, één van de grootsten van zijn generatie, nu op weg naar Standard
Foto: © Photonews

Victor Valdès is op weg naar Standard, daar twijfelen we niet aan. We wachten enkel nog op de officiële bekendmaking. De doelman verkommerde bij Manchester United, maar zijn glorieperiode bij Barcelona is nog niet uit het geheugen. En de Rouches kunnen er enkel van profiteren.

Even een paar cijfers op een rijtje: 387 matchen in de Primera Division, 106 Champions League-matchen, 6 Spaanse titels, 2 Spaanse bekers, 3 Champions League-bekers, twee Europa Cup-bekers, twee WK voor Clubs-bekers en... 2 matchen in de Premier League.

Hubert kan profiteren

Twee jaar speelde Valdès voor Manchester United, maar hij was er steeds tweede keuze na zijn landgenoot David De Gea. Vorige zomer had Valdès even zicht op speelminuten, maar op het laatste moment liep de transfer van De Gea naar Real Madrid mis. Weer zes maanden zijn frustraties verbijten op de bank...

Want Valdès is één van de succesvolste doelmannen van zijn generatie. In een sterrenelftal zoals dat van Barcelona is het natuurlijk iets makkelijker, maar dat Standard gaat profiteren van zijn ervaring mag duidelijk zijn. En over zijn vorm hoeven ze zich geen zorgen te maken, enkel over zijn matchritme.

Richting titel?

Maar dat Guillaume Hubert - die woensdag nog schitterde tegen Genk - binnenkort tevreden zal moeten zijn met de bank, mag duidelijk zijn. Al kan de jonge doelman ook profiteren van de jaren ervaring die Valdès te bieden heeft. Valdès is één van de puzzelstukjes die straks Standard een héél straffe remonte moet opleveren.

De Rouches investeerden heel veel in nieuwe spelers, maar dat lijkt ook te gaan lonen. Standard lijkt in de laatste rechte lijn het meest versterkt te zijn van alle topploegen. Met Valdès hebben ze iemand die van achteraan het hele elftal kan aansturen. Nee, voor een 'Marko Marin-scenario' vrezen we niet echt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties