Competitiehervorming: als Beerschot-Wilrijk volgend jaar kampioen wil spelen bij de amateurs, moet het ... play-offs spelen

Competitiehervorming: als Beerschot-Wilrijk volgend jaar kampioen wil spelen bij de amateurs, moet het ... play-offs spelen
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

De competitiehervorming staat helemaal op punt. En ook hoe het er volgend seizoen gaat uitzien in de eerste liga der amateurs is inmiddels bekend. Jawel, met play-offs en halvering van de punten.

De top-4 van de eerste Liga Amateurs in het seizoen 2016-2017 zal een play-off spelen met heen- en terugwedstrijden om de uiteindelijke kampioen te kennen. Dat blijkt uit een rapport van het Uitvoerend Comité van de KBVB. 

Die eerste Liga Amateurs zal bestaan uit de ploegen uit de huidige tweede klasse die niet in profklasse 1B terechtkomen, aangevuld met een aantal teams uit de huidige derde klasse.

En hoe zit het met de promotie naar 1B?

Wil Beerschot-Wilrijk volgend jaar dus kampioen worden in Amateurliga 1, dan zullen ze de play-offs tot een goed einde moeten brengen. De punten uit de reguliere competitie worden - zoals ook het geval in play-off 1 - gehalveerd, daarna volgen nog zes speeldagen om de kampioen te kennen. 

De club die kampioen speelt kan wél stijgen naar de profklasse 1B. Eerst was nog gezegd dat die competitie gesloten zou blijven tot 2019, maar daar stapt het Uitvoerend Comité dus nu van af. Als de kampioen niet kan of wil stijgen of geen licentie haalt voor 1B, dan zal die club worden vervangen door de hoogst gerangschikte club uit de amateurliga die wel kan en wil promoveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties