Het geloof in Schoofs is groot: "Hij zit nog maar op tachtig procent van zijn kunnen"

Redactie
| 0 reacties
Het geloof in Schoofs is groot: "Hij zit nog maar op tachtig procent van zijn kunnen"
Foto: © photonews

Rob Schoofs gaat voor KAA Gent voetballen. De landskampioen deed alvast een goede zaak met de jonge middenvelder, maar geldt die stelling ook vice versa. Guido Brepoels gelooft alvast van wel.

Want we moeten eerlijk zijn: het middenveld van KAA Gent staat met Renato Neto, Sven Kums en Danijel Milicevic op poten. En toch vindt Guido Brepoels - de coach liet Rob Schoofs op z’n zestiende debuteren bij STVV - dat het een goede keuze is. 

”Rob heeft nog een ruimte progressiemarge”, vertelt Brepoels in Het Laatste Nieuws. ”Hein Vanhaezebrouck pikt er altijd jongens uit waar rek op zit, hé. Schoofs zit momenteel op tachtig procent van zijn kunnen.”

Sven Kums van een ander kaliber? Waar stond hij op z'n eenentwintigste?

Guido Brepoels

Bovendien is de polyvalentie van de voormalige Kanarie een troef. ”Schoofs kan alle posities in het middenveld aan. Hij heeft veel loopvermogen en maakt amper fouten, maar hij doet alles op hetzelfde tempo. Al zal hij bij Gent snel leren.”

”Schoofs zal bij Gent nu al kansen krijgen”, besluit Brepoels. ”De Buffalo’s zijn nog op drie fronten actief, hé. Het klopt dat Sven Kums momenteel van een ander kaliber is. Maar waar stond de aanvoerder van Gent op z’n eenentwintigste?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties