Dejaegere, topper op en naast het veld, speelt op Gouden Schoen-niveau

Dejaegere, topper op en naast het veld, speelt op Gouden Schoen-niveau
Foto: © photonews

Twee goals en twee assists in drie topwedstrijden in één week tijd. Brecht Dejaegere speelt op Gouden Schoen-niveau de laatste tijd. Dat doet hij al langer dan een week, maar de statistieken ogen nu ook bijzonder mooi. En dat is waar voetballers meestal op afgerekend worden...

Dejaegere zit dit seizoen aan vier goals en vijf assists in de competitie. De laatste week smukte hij zijn statistieken dus serieus op. "Perceptie is alles", meent Thiebaut. "Een spits die zich uit de naad werkt, maar op het einde van het seizoen met nul goals staat, wordt daar ook op afgerekend."

Als hij scoort tegen Oostende was er ook geen kritiek geweest 

"Ik probeer al mijn spelers daar bewust van te maken", zegt Gunter Thiebaut, zijn manager. "Daarom ben ik zo blij voor Brecht dat hij zo belangrijk was in die drie toppers. Na Oostende kreeg hij kritiek, maar als Ovono die wereldredding in de laatste minuut niet doet, is hij de matchwinnaar. Dan was die kritiek van Hein er ook niet geweest. Hij verdient het absoluut om 'in the picture' te staan. Dat heeft hij zelf afgedwongen."

Maar ook de 'mens Dejaegere' is er eentje om een voorbeeld aan te nemen. Naast het coachen van jongeren steekt hij ook heel wat tijd in sociale projecten en maakt hij tijd vrij voor de fans. "Men zegt dikwijls dat een voetballer een voorbeeldfunctie moet hebben... Wel, Brecht is een voorbeeld", zegt Hein Vanhaezebrouck. 

Al zijn vrije tijd gaat naar sociale projecten en jongeren 

En dat heeft hij grotendeels te danken aan zijn opvoeding. Pa en ma Dejaegere volgen hun zoon waar ze maar kunnen. Beide genieten ze van de prestaties en de progressie die hun zoon nog steeds maakt. "Iets wat ik enkel kan bevestigen", zegt Thiebaut daarop. 

"Of Gent een eindstation voor hem is? Ik ben zeker van niet", aldus Fred Dupré, die de talenten van de Buffalo's gaat begeleiden. "Die jongen heeft zoveel in zijn mars."

Thiebaut beseft ook dat met de prestaties ook de interesse zal komen. "Het enige verschil met Kums is dat hij in de Champions League niet kon schitteren", meent Thiebaut. "Anders had hij ook meer in de belangstelling gestaan. Hij kreeg rood na een halfuur in de eerste match en was direct twee matchen geschorst. Maar nu beginnen ze hem wel op te merken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties