Guido Brepoels is weer onderdak, bij een verrassende club: "Zonder Beerschot was het nu al derde klasse"

Cédric De Volder Johan Walckiers
Cédric De Volder en Johan Walckiers
| 4 reacties
Guido Brepoels is weer onderdak, bij een verrassende club: "Zonder Beerschot was het nu al derde klasse"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guido Brepoels was in eerste klasse al een tijdje uit beeld verdwenen na zijn ontslag bij Waasland-Beveren, maar nu is hij terug opgedoken. Al is het niet waar we hem verwacht hadden...

De 54-jarige Guido Brepoels gaat immers vierdeklasser Esperanza Pelt trainen. Hij  volgt de ontslagen Patrick Witters op. Voor Waasland-Beveren was Brepoels vooral succesvol bij STVV, daarna trainde hij ook OH Leuven.

De verbintenis loopt voorlopig tot het einde van het seizoen, maar bij promotie bestaat de kans dat zijn contract verlengd wordt. "Ik kreeg maandag een telefoontje en had meteen een goed gevoel."

Er zit een pak voetballend vermogen bij Esperanza Pelt

Guido Brepoels

"Pelt is een team dat in stijgende lijn zit", gaat Brepoels verder. "Zonder KFCO Beerschot-Wilrijk (de Mannekens pakten vorig seizoen de titel in dezelfde reeks, nvdr.) zat de club nu al in derde klasse."

Brepoels wees bovendien een aanbieding van Patro Eisden af. "Er was weinig duidelijkheid. Patro speelt momenteel in tweede klasse, maar dat wordt sowieso al derde klasse. En ik ben onder de indruk van Pelt. Die jongens kunnen voetballen."

Scouting in Afrika

"Het is aanvankelijk de bedoeling dat ik me op scouting ging toeleggen", besluit Brepoels. "Ik was onlangs in Senegal voor een bedrijf dat spelers vervolgens bij meerdere clubs kan aanbieden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties