Engelse topclub in vieze papieren: ‘Ook zij gaan een transferverbod opgelegd krijgen’

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Engelse topclub in vieze papieren: ‘Ook zij gaan een transferverbod opgelegd krijgen’
Foto: © photonews

Er hangt de Spaanse topclubs Real Madrid en Atlético Madrid reeds een transferverbod boven het hoofd, maar mogelijk volgen er nog clubs. De kans is namelijk bestaande dat er straks ook een Engelse grootmacht geen transfers meer mag doen...

Volgens diverse Engelse bronnen moet Chelsea namelijk vrezen voor een transferverbod. De club uit Londen zou zich in nesten hebben gewerkt met de jonge Bertrand Traoré. De wereldvoetbalbond FIFA heeft alvast een onderzoek ingesteld naar de transfer van de aanvaller uit Burkina Faso.

Chelsea haalde Traoré in 2010 compleet legaal weg bij het Franse Auxerre, dat is het probleem niet. Wat er wel aan de hand is? Wel, The Blues lieten de toen 16-jarige Traoré debuteren in een wedstrijd bij de U18, en dat is tegen de regels van de FIFA.

FIFA tilt zwaar aan zulke feiten

Het lijkt in eerste instantie een verwaarloosbaar iets, maar de FIFA tilt zwaar aan zulke zaken… In het slechtste geval kan er Chelsea zelfs een transferverbod worden opgelegd. Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek van de FIFA afgerond wordt, maar op Stamford Bridge houden ze hun hart vast.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties