Stad Antwerpen betaalt bijna 1 miljoen euro voor renovatie Bosuil, maar Jong Vld verzet zich tegen beslissing

Timothy Collard
Timothy Collard
| 57 reacties
Stad Antwerpen betaalt bijna 1 miljoen euro voor renovatie Bosuil, maar Jong Vld verzet zich tegen beslissing
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Op sportief vlak verging het Royal Antwerp FC de voorbije twee weken net iets minder, maar op financieel vlak kreeg het stamnummer één nu wel erg goed nieuws. Het Antwerpse schepencollege heeft namelijk besloten om een subsidie voor de club goed te keuren. Al kan het zijn dat de zaak nog aansleept.

Het Antwerpse schepencollege heeft besloten om een subsidie van 900.000 euro voor Antwerp goed te keuren. Op die manier zal de stad de renovatie van tribune 1 op de Bosuil ondersteunen. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Tribune 1 van het inmiddels al meer dan 90 jaar oude Bosuilstadion werd een tijdje geleden al gerenoveerd. Zondag keurde het schepencollege de overeenkomst met het bestuur van Antwerp goed om 900.000 euro aan subsidies uit te betalen voor reeds betaalde facturen.

Nog één voorwaarde...

Nu rest er nog één iets: als de gemeenteraad de overeenkomst goedkeurt, kan de toelage uitbetaald worden aan de oudste club van ons land.

... Maar mogelijk ook nog obstakel

Maar mogelijk sleept de hele zaak tóch nog even aan. Jong Vld verzet zich namelijk tegen de som die Antwerp zou opstrijken. "In budgettair moeilijke tijden als deze is het broodnodig dat de overheid zich op haar kerntaken focust", stelt voorzitter Anthony Pierards. Ondanks de kritiek blijft burgemeester Bart De Wever (NVA) achter de beslissing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties