Steeds meer kritiek op subsidie voor Antwerp: "Dit is knoeiwerk"

Redactie
| 35 reacties
Steeds meer kritiek op subsidie voor Antwerp: "Dit is knoeiwerk"
Foto: © SC

Het Antwerpse schepencollege heeft besloten om een subsidie van 900.000 euro voor de club goed te keuren, om de renovatie van het stadion te ondersteunen. Daarop kwam heel wat kritiek, nu ook van de Inspectie Financiën.

Tribune 1 van het inmiddels al meer dan 90 jaar oude Bosuilstadion werd een tijdje geleden al gerenoveerd. Vorige week keurde het schepencollege de overeenkomst met het bestuur van Antwerp goed om 900.000 euro aan subsidies uit te betalen voor reeds betaalde facturen.

Jong VLD verzette zich daartegen, de financieel beheerder uitte zijn bezwaren en nu heeft ook de Inspectie Financiën kritiek geuit op die subsidie. “De onderlinge schuldenverwevenheid tussen de vzw en nv is niet transparant”, schrijft de inspectie volgen GvA in zijn verslag.

"Dit is knoeiwerk", meent Groen! via oppositielid Wouter van Besien. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) blijft achter de beslissing staan. "We moeten eerlijk zijn: Antwerp heeft financiële moeilijkheden", klonk het eerder al. "Wij willen sportclubs ondersteunen in deze stad, dat is onze visie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties