Pijnlijk dieptepunt: topspeler bij Standard en nu niet in Europese selectie Anderlecht

Pijnlijk dieptepunt: topspeler bij Standard en nu niet in Europese selectie Anderlecht
Foto: © photonews

Imoh Ezekiel is het slachtoffer van het spelen met één spits bij Anderlecht. Waar hij begin dit seizoen nog kansen kreeg, is er nu zelfs geen invalbeurt meer weggelegd voor de dure Nigeriaanse spits. Erger zelfs, hij is niet mee afgereisd naar Athene terwijl hij niet geblesseerd is.

Wat er aan juist aan de hand is, weten we niet, maar Ezekiel zat alvast niet mee op het vliegtuig richting Olympiakos. De Nigeriaanse aanvaller zou niet geblesseerd zijn.

Ezekiel heeft zijn naam gemaakt bij Standard, waar hij voor miljoenen werd weggeplukt door Al Arabi. Die zullen zijn cijfers ook wel eens doorgenomen hebben en gezien dat het een goeie investering zou zijn om een vlotscorende, snelle spits te kopen om dan weer uit te lenen.

Anderlecht drong vorige zomer sterk aan op zijn komst en na zware onderhandelingen streek Ezekiel neer in Brussel. Besnik Hasi toonde zich opgelucht, Herman Van Holsbeeck tevreden en de speler zag het ook allemaal zitten. Vijf weken verder ging Hasi hem echter vertellen dat hij een systeem met één spits ging spelen.

Standard: Eén beslissende actie om de 110 minuten

Ezekiel werd een paar keer uitgeprobeerd op de rechterflank, maar dat werd ook geen groot succes. En nu zit de man dus te verkommeren op de bank. Een jongen die bij Standard 104 matchen speelde en daarin 38 goals en 27 assists liet optekenen. Daarmee was hij dus in 62 procent van de matchen betrokken bij een goal.

Bij Anderlecht: één competitiegoal in 17 matchen, 1 Europese goal en 1 bekergoal. En daarmee zijn we dus rond. In 1325 minuten 3 goals, terwijl dat bij Standard gemiddeld één beslissende actie om de 110 minuten was. We hopen voor Anderlecht dat het dit allemaal waard was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties