Voetbalbond legt handel in stamnummers aan banden

Voetbalbond legt handel in stamnummers aan banden
Foto: © photonews

De KBVB is de handel in stamnummers zo beu als koude pap en is de strijd ertegen begonnen. Het heeft alvast een opmerkelijke tekst gestemd die de handel moet tegengaan.

Artikel 303 van het bondsreglement zal met onmiddellijk ingang in werking treden. En daarin staat volgens Sportleven toch wel een opmerkelijk feit.

"De exploitatiezetel van een club wordt vastgesteld op het adres waar de wedstrijden van de hoogst spelende eerste ploeg van de club gespeeld worden. Op straffe van schrapping, mag deze exploitatiezetel niet meer verplaatst worden dan 30 km (afstand in vogelvlucht tussen het middelpunt van het speelveld van de exploitatiezetels van de fusionerende clubs)."

Artikel 303

"Daarenboven dient de ligging van de exploitatiezetel gedurende de twee voorgaande seizoenen ongewijzigd te zijn gebleven", aldus nog artikel 303. Lees: een stamnummer kan niet langer verhuizen over een afstand van meer dan 30 kilometer.

Bleid-Gaume dat BX Brussels werd? Het plan Decuyper om met Oostende of Zulte Waregem naar Antwerpen te trekken? Het zijn allemaal plannen die in het nieuwe artikel niet meer kunnen. Dat gaat ook onmiddellijk in, dus na dit seizoen zal er toegezien worden op alle mogelijke fusies.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties