Van Gaal doet het opnieuw en refereert naar Antwerpperiode: "In België is 'geil' een gewoon woord hoor"

Van Gaal doet het opnieuw en refereert naar Antwerpperiode: "In België is 'geil' een gewoon woord hoor"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United staat voor een belangrijk duel in de Premier League bij Arsenal. En dus wil Louis van Gaal mogelijk weer spelers die geil zijn? Hij kwam nog even op zijn krasse uitspraak terug en verwees daarbij naar zijn periode in dienst van Antwerp.

Vorige week verloor Manchester United bij het verrassende Midtjylland met 2-1 en dus moest er in de terugwedstrijd absoluut gewonnen worden door de troepen van Louis van Gaal.

Die gaf op de persconferentie dan weer aan dat zijn team erg hongerig moet zijn. De wil moet er zijn om te presteren. Ik heb vaak het woord 'horny' gebruikt tegen mijn spelers. "Ze moeten geil zijn."

Geil is een gewoon woord in België -

Louis van Gaal

Hoezo, geil? Dat wordt in Engeland enkel in een seksuele context gebruikt. "Het zal een Belgische vertaling zijn", gaf hij daarover aan. "In België is dat een gewoon woord hoor, dat betekent zovel als plezierig of leuk."

Van Gaal speelde tussen 1973 en 1977 bij Antwerp: "Ik heb vier jaar in België gevoetbald, vandaar dat ik die uitdrukking heb. Meer is het niet", aldus de oefenmeester van Manchester United. Misschien mist hij zich met Duitsland, waar 'Geil' inderdaad een meer platonische betekenis heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties