Het verhaal van Ndidi: van centrale verdediger tot sterkhouder op het Genkse middenveld

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Het verhaal van Ndidi: van centrale verdediger tot sterkhouder op het Genkse middenveld
Foto: © photonews

Wilfred Ndidi kwam naar Genk als centrale verdediger. Ondertussen is de nog maar 19-jarige Nigeriaan uitgegroeid tot steunpilaar op het Limburgse middenveld.

"Alles op zijn tijd", zou hij tijdens het interview vertellen. Het typeert de jonge Nigeriaan. Ndidi is een eerder rustige jongen, die liever op het veld spreekt dan ernaast. En zo blijft hij maar progressie maken onder de hoede van Peter Maes. Hij loopt niet in de picture, maar zet wel wekelijks een ijzersterke prestatie neer.

"Toen ik in Genk arrivieerde, zag ik mezelf als centrale verdediger. Het is dankzij de coach dat ik nu op het middenveld voetbal. Hij liet me zien dat ik daar ook goed uit de voeten kan."

Ndidi groeide uit tot een vaste pion op het Genkse middenveld. "Nu speel ik liever op het middenveld", lacht hij. "Als je op die positie voetbalt, ben je meer betrokken, heb je meer activiteit en dan leer je meer. Ik heb ook altijd op de volle steun van mijn ploegmaats mogen rekenen."

Groeimarge

"Ik heb eerst aan de basis gewerkt, ik wilde het eenvoudig houden, niet de moeilijkste keuzes maken. De coach wil dat ik veel ballen recupereer."

Het mooie is dat hij nog een serieuze progressiemarge heeft. "Natuurlijk heb ik nog werkpunten. Zo moet ik soms nog sneller spelen en moet mijn passing nog verbeteren. Daarna ga ik nog werken aan het trappen op doel. Maar alles stap voor stap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties