Wilmots geeft al duidelijke hint over EK-selectie: "Die jongens hebben sowieso een streepje voor"

Redactie
| 43 reacties
Wilmots geeft al duidelijke hint over EK-selectie: "Die jongens hebben sowieso een streepje voor"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

België telt af naar de start van het Europees kampioenschap in Frankrijk. Maar eerst moet Marc Wilmots natuurlijk nog een selectie maken.

Er zijn natuurlijk de vaste waarden zoals Vincent Kompany, Eden Hazard en Kevin De Bruyne. Maar daarnaast kloppen ook enkele nieuwe namen op de deur. Dan denken we spontaan aan Bjorn Engels en Charly Musonda Junior.

"De jongens die de kwalificatie hebben afgedwongen hebben een streepje voor", hint Wilmots duidelijk. Al bestaat de kans natuurlijk dat er nieuwkomers zijn waar de Luikenaar niet omheen zal kunnen.

Ik ga geen selectie maken op basis van de vorm van de laatste twee maanden

Maar er zijn nog knopen die das Kampfschwein moet doorhakken. Met Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Christian Benteke en Laurent Depoitre is er een luxe-probleem voor de spits.

"Ik kan me voorstellen dat Benteke momenteel ongerust is", aldus Wilmots in Fan! "Ik heb dat vroeger ook meegemaakt. Maar ik ga geen selectie maken op basis van de vorm van de laatste twee maanden. Ik kies voor profielen."

En de selectieheer geeft meteen een woordje uitleg. "Batshuayi is een topschutter, terwijl Benteke beter is met het hoofd en in de combinatie. Lukaku teert dan weer op kracht en snelheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties