Wilmots keert zijn kar: "Wie niet genoeg speelt krijgt een aangepast programma"

Maarten Pottie vanuit Brussel
| 11 reacties
Wilmots keert zijn kar: "Wie niet genoeg speelt krijgt een aangepast programma"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Op een persconferentie ging Marc Wilmots dieper in op de Rode Duivels die niet aan spelen toekomen bij hun club. Hij had ook een woordje klaar voor de spelers die, ondanks de vele geblesseerden, niet geselecteerd zijn.

Begin deze maand had Wilmots nog een waarschuwing klaar voor de internationals die niet aan spelen toekomen. Dat kunt u hier nog eens lezen. Nu lijken de zaken er anders voor te staan. Hij gaf aan dat spelers een speciaal programma kunnen afwerken om toch in vorm te zijn tegen het Europees kampioenschap.

Van Buyten als voorbeeld

"Van Buyten heeft zich zo kunnen voorbereiden op het wereldkampioenschap. Hij speelde niet veel, maar hij leefde zo professioneel dat hij er klaar voor was en hij is geëindigd als een van de beste spelers van het WK", herinnerde Wilmots de aanwezigen. "Dat wil zeggen leven als een prof, zich van 's morgens tot 's avonds verzorgen met dat doel voor ogen. En werken om er klaar voor te zijn."

"Meerdere internationals kunnen dat doen. Wie niet genoeg speelt krijgt een specifiek programma, in samenwerking met de club natuurlijk", vertelde Wilmots. "Zo heb je naast de spelers met veel matchen in de benen, ook spelers die fris zitten en dat is een voordeel. Dan is het aan mij om een evenwicht te vinden", besloot de bondscoach.

Ik kan altijd een konijn uit mijn hoed toveren

Wilmots beantwoordde ook de vraag of de spelers die er nu niet bij zijn, ondanks alle afwezigen, het EK mogen vergeten. Wat blijkt? Spelers als Depoitre, Tielemans en Musonda Jr mogen nog steeds hopen op een selectie. "Niemand moet een kruis over het EK maken, ik kan altijd een konijn uit mijn hoed toveren", aldus Wilmots, "alles is mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties