moeMoeskroen
staStandard
Datum: 17/04/2016 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Le Canonnier
Gretig Moeskroen pakt eerste zege en leiding in PO 2, maar laat na om slap (en opnieuw experimenteel) Standard te vernederen
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Moeskroen
| 0 reacties

Gretig Moeskroen wint, maar laat na om slap (en opnieuw experimenteel) Standard te vernederen

Gretig Moeskroen pakt eerste zege en leiding in PO 2, maar laat na om slap (en opnieuw experimenteel) Standard te vernederen
Foto: © Photonews

Royal Excel Moeskroen heeft zijn eerste zege in play-off 2 beet. De troepen van Glen De Boeck toonden zich zondagavond erg gretig tegen een een slap - en opnieuw experimenteel - Standard. Het werd uiteindelijk 2-0, al liet Moeskroen na om de Rouches écht te vernederen.

Glen De Boeck gaf bij Moeskroen grotendeels het vertrouwen aan de jongens die vorige week gelijkspeelden tegen Waasland-Beveren, al vervingen Manea en Dingome Castelletto en Michel. Bij Standard koos Yannick Ferrera opnieuw voor een experimentele opstelling met Goreux als centrale middenvelder, Okita als linksmidden en Fai als rechtsachter.

Het wedstrijdbegin was werkelijk om van te smullen. Je geraakt zo stilaan gewoon aan het niveau in play-off 2. Als je eerder op de dag dan ook een wedstrijd van de zondagsreserven van Smeerebbe-Vloerzegem (dat overigens kampioen werd) en Overboelare – Sint-Goriks hebt gezien, dan zijn je verwachtingen bij Moeskroen-Standard niet al te hoog.

Een raket van Hubert, 2-0 blijft uit

Maar… Een buitenlandse voetbalfan die zondagavond per toeval op Le Canonnier was beland, zou tijdens het eerste kwartier niet geweten hebben dat hij naar een match uit play-off 2 zat te kijken. Bovendien mocht ook de 1-0 van Moeskroen gezien worden: Hubert knalde een vrijschop van dik twintig meter tegen de touwen. Thuram (ook hij mocht nog eens starten) kon er niets tegen inbrengen.

Moeskroen kreeg voldoende kansen om er nog eentje bij te duwen, maar met name Dingome en Coulibaly misten elk een opgelegde kans. Het spel verwaterde – plots zaten we toch weer naar een échte play-off 2-match te kijken – en een flauw en inspiratieloos Standard mocht blij zijn dat het aan de rust maar 1-0 stond.

Dan toch de verdiende 2-0 voor Moeskroen

Na de koffie – en naar goede gewoonte een sandwich met préparé op Le Canonnier – was het vooral uitkijken naar hoe Standard voor de dag zou komen in de tweede helft. Met invaller Dompe toonden de Rouches wel goede wil, maar… tot grote kansen leidde dat niet.

Integendeel, het was de thuisploeg die net als voor rust voor de beste kansen tekende. En vlak voor het uur werd Moeskroen daar ook voor beloond: Scepovic dook prima op voor doel en verlengde een lage voorzet in doel. 2-0, een meer dan correcte weergave van de wedstrijd.

Bleek Standard, 2 rode kaarten, maar geen goals meer

Toen Standard luttele minuten na de tweede goal met tien verder moest omdat Fai tegen zijn tweede gele kaart aanliep, bloedde de wedstrijd dood. Het had plots meer weg van de zondagsreserven, want hoogstaand voetbal kregen we niet meer te zien. Niet van Moeskroen en al zeker niet van Standard.

Om het toch nog even spannend te maken besloot ook Oussalah – hij moet medelijden met Standard gehad hebben of zo – dan maar om zijn tweede gele kaart van de partij te pakken. Tien tegen tien met nog een kwartier te gaan, maar Standard bleef té onzorgvuldig in de passing en rond de zestienmeter van Moeskroen. Het bleef bij 2-0 en Moeskroen wipt zowaar naar de leiding in zijn poule.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
da Silva Rosa Vagner Aurelio 90' 6
Tirpan Mickaël A 90' 7
Manea Cristian Marian 90' 6
Dussenne Noë 90' 5
Mohamed Dimitri 90' 5
Markovic Filip 84' 5
Mezague Teddy 90' 5
Hubert David 90' 7
Oussalah Mustapha     76' 5
Dingome Tristan 75' 5
Coulibaly Elimane 45' 4
  Bank G Beoordeel
Scepovic Marko 45' 6
Olinga Fabrice 15' 5
Michel Julian 6'  
Defourny Théo -  
Silva Vagner -  
Aksentijevic Nikola -  
Amallah Selim -  
Viola Valentín Nicolás -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Fossé Jonathan 90' 0
Thuram-Ulien Yohann 90' 4
Fai Collins     60' 4
Arslanagic Dino 90' 6
Kosanovic Milos 90' 5
Fiore Corentin   90' 4
Goreux Réginal 90' 4
Okita Jonathan 90' 6
Boschilia Gabriel 90' 5
Badibanga Beni 45' 5
Mmaee Ryan 72' 5
Santini Ivan 63' 5
  Bank G Beoordeel
Dompé Jean-Luc   45' 5
Enoh Eyong 27' 5
Tetteh Benjamin 18' 5
Emond Renaud -  
Rochinha -  
Hubert Guillaume -  
Remacle Martin -  
Herbeleef Moeskroen - Standard