Reactie Moeskroen is leider in PO2A, maar Europees voetbal? Dat is om deze reden niet mogelijk

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Moeskroen
| 5 reacties
Moeskroen is leider in PO2A, maar Europees voetbal? Dat is om deze reden niet mogelijk
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Royal Excel Moeskroen zette zondagavond Standard opzij en staat zowaar aan de leiding in play-off 2 A. Er moet nog een lange weg worden afgelegd, maar op dit moment zit een Europees ticket er wel nog in voor de Henegouwse club. Of toch niet…?

“Europees voetbal? Dat zal dan toch niet voor ons zijn”, aldus doelpuntenmaker David Hubert na de wedstrijd. “Moeskroen heeft geen Europese licentie aangevraagd en wij zullen bijgevolg dus geen Europees voetbal kunnen afdwingen.”

Als Moeskroen zijn poule wint, zal de club het zelfs niet moeten opnemen tegen de winnaar van groep B. Dan speelt de winnaar van die poule onmiddellijk een match tegen de vierde uit play-off 1, met als inzet een Europees ticket.

"We spelen voor de eer en voor de fans"

David Hubert

Maar dat neemt niet weg dat Les Hurlus er vol tegenaan gaan. “We gaan gewoon voor de eer spelen. We proberen om iedere match te winnen. Of er dan Europees voetbal op het spel staat of niet… Dat verandert niets aan onze instelling", aldus Hubert.

Na twee draws pakte Moeskroen overigens zijn eerste driepunter in play-off 2. “Onze twee voorgaande wedstrijden eindigden telkens op 0-0. We speelden toen ook geen goed voetbal, dus daar wilden we tegen Standard verandering in brengen. Iets wat gelukt is.”

“Onze supporters offeren iedere keer een avond op om naar ons te komen kijken. Het is dan ook belangrijk dat wij iets konden terugdoen met een zege. Tegen Standard. We hebben verdiend gewonnen en kregen nog kansen om hier meer te scoren", besloot een tevreden Hubert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties