Leekens bezorgd, maar...: "We blijven favoriet voor het EK"

Leekens bezorgd, maar...: "We blijven favoriet voor het EK"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens is de man die Vincent Kompany kapitein van de nationale ploeg maakte. Nu de verdediger er niet bij is, krijgen de kansen van de Rode Duivels toch een flinke knauw, denkt hij.

Leekens was bezorgd om het wegvallen van Kompany. "Ik ben er sprakeloos van. Dit is een opdoffer, ik had hem er heel graag bij gezien", reageert de voormalige bondscoach bij Sporza. "Hij is niet alleen op het veld, maar ook ernaast enorm belangrijk."

Leekens zag immers wat Kompany naast zijn voetballende kwaliteiten meebrengt naar de Duivels. "Hij zorgt voor eenheid in de groep en is een voorbeeld voor alle spelers. Hij wordt ook door iedereen geaccepteerd. Mentaal heeft hij een grote invloed op de spelersgroep."

"We hebben nog wel sterke spelers, maar het is altijd spijtig als je een topper mist. België mét Kompany boezemt de tegenstander toch altijd iets meer angst in. Er zijn wel mogelijkheden om hem te vervangen, maar dat is een taak voor Marc Wilmots. Maar ook zonder hem denk ik dat we favoriet zijn voor het EK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties