Dat zou wat zijn! Nummer 185 van de FIFA-ranglijst wil Mourinho als bondscoach

Maarten Pottie
| 3 reacties
Dat zou wat zijn! Nummer 185 van de FIFA-ranglijst wil Mourinho als bondscoach
Foto: © Photonews

Indonesië staat momenteel 185ste op de FIFA-ranglijst en daar wil het land verandering in brengen. Door middel van een buitenlandse coach wil de Minister van Sport Imam Nahrawi The Garuda naar boven helpen.

Die buitenlandse bondscoach zou niemand minder moeten zijn dan de Portugese toptrainer José Mourinho. De minister onderhandelde al over de mogelijkheid voor een contract voor 13 miljoen euro per jaar met de Indonesische president, Joko Widodo, dat weet BBC. Sinds zijn vertrek bij Chelsea wordt The Special One echter vooral aan Manchester United gelinkt.

Eerst terug mogen deelnemen

Nahrawi gelooft dat Mourinho de vechtlust van de spelers zal aanwakkeren. Ook Guus Hiddink, de vervanger van de Portugees bij Chelsea, wordt genoemd in de eilandstaat. Momenteel is het land echter nog verbannen van internationaal voetbal, door inmenging van de overheid in de sport.

Die zaak zal besproken worden op het FIFA-congres van deze maand, Indonesische afgevaardigden hebben een ontmoeting gehad met Gianna Infantino in april en geloven dat alles in orde zal komen. "Erna zal Mourinho een motivatie zijn voor onze spelers", aldus Nahrawi. "Onze bondscoach moet een buitenlander zijn, omringd door onze lokale coaches. Zo'n topper zou ook onze supporters lokken naar de nationale ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties