Roemenië onder de loep: wie kan het verschil maken?

Roemenië onder de loep: wie kan het verschil maken?
Foto: © photonews

Alle EK-deelnemers hebben sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie,... Vandaag ontleden we een minder bekende voetbalnatie: Roemenië.

Doelmannen: grote strijd

Liefst twee doelmannen in de selectie hebben al 20 of meer interlands op de teller staan. En dus kan gedacht worden dat beide mogelijk nog wel een kans maken om te spelen op het EK.

Costel Pantilimon of Ciprian Tatarusanu? Beide namen zeggen misschien weinig, maar ze spelen wel bij respectievelijk Sunderland en Fiorentina. De vorm van de dag zal belangrijk zijn.

De ervaren skip

In de verdediging is het ervaring troef. Met name kapitein Razvan Rat (108 selecties), de man van Rayo Vallecano. Vlad Chiriches maakt dan weer het mooie weer bij Napoli.

Opvallend: ongeveer de helft van de opgeroepen Roemenen verdienen gewoon de kost in eigen land. Dat is in andere linies toch anders. Christian Manea was er in maart 2015 nog bij, hij loopt rond bij Moeskroen.

Topschutter is een middenvelder

Het middenveld dan: met Gabriel Torje staat daar een speler die al tien keer scoorde voor zijn nationale ploeg, meer dan de huidige generatie spitsen zelfs.

Het toont aan de ene kant aan dat iedereen voor Roemenië kan scoren, maar anderzijds natuurlijk ook dat het land ook wel eentje zonder echte grote sterren is.

Stancu & co

Voorin moet het qua doelpunten komen van Bogdan Stancu, die in Turkije voetbalt bij Genclerbirligi. Misschien dat ze volgend jaar op het EK ook wel rekenen op Florin Andone, een van de sterren van de toekomst en nu al het nummer 9 van de Roemenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties