Engeland onder de loep: verdedigend blok, aanvallende weelde
CĆ©dric De Volder
CĆ©dric De Volder
| 6 reacties

EK-dossier: Engeland

Engeland onder de loep: verdedigend blok, aanvallende weelde
Foto: © photonews

Alle EK-deelnemers hebben sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie,... Vandaag ontleden we een bekende voetbalnatie: Engeland.

Joe Hart, onbetwistbare titularis

Na het pensioen van David Seaman was Engeland op zoek naar een nieuwe nationale doelman, maar tegenwoordig heeft Joe Hart dat plaatsje tussen de palen dubbel en dik verdiend.

Jack Butland en Tom Heaton zijn normaliter ook zeker van een plaats in de EK-selectie, maar beide doelmannen kunnen niet tippen aan het nummer één van Manchester City.

Verdediging staat op poten

Gary Cahill (Chelsea) en Chris Smalling (Manchester United) bevolken zonder ongelukken het hart van de defensie. Op de flanken is er met onder meer de felgebeerde Everton-sterkhouder John Stones, Kieran Gibbs en Kyle Walker talent in overvloed.

Problemen op het middenveld...

Het Engelse middenveld is niet meer wat het ooit geweest is. Adam Lallana (Liverpool), Ryan Mason (Tottenham Hotspur) en James Milner (Liverpool) staan hun mannetje dan wel tegen mindere goden, maar op het EK is het natuurlijk van moetens.

... Maar aanvallende weelde!

Wayne Rooney, Raheem Sterling, Harry Kane en zelfs Jesse Lingard. The Three Lions hebben een aanval om duimen en vingers af te likken. Nu maar hopen dat bondscoach Roy Hodgson zijn Leeuwen ook aanvallend laat voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties