Spanje voorgesteld: Uittredend kampioen wil verrijzen in Frankrijk

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Spanje voorgesteld: Uittredend kampioen wil verrijzen in Frankrijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje moeten we op het Europese toneel amper voorstellen. In de succesperiode onder Vicente Del Bosque won het twee keer op rij in 2008 en 2012. Na het debacle op het WK 2014 hebben de Spanjaarden wel iets recht te zetten.

Vorige deelnames: driedubbele winst

Vóór de eindoverwinning in 2008 stond Spanje bekend als 'underachiever' op grote tornooien. Steevast een ensemble van wereldsterren tussen de lijnen, haast nooit resultaat. Behalve in 1964 toen het als gastland de Soviet-Unie versloeg met 2-1.

De overwinningen in 2008 en 2012 liggen verser in het geheugen. Tegen Duitsland in 2008 betrof het een nipte bedoening. De enige goal van Torres kan je hieronder nog eens bekijken. In 2012 was Italië geen match voor La Roja. 4-0 werd het toen.

De weg naar Frankrijk: 27/30!

Spanje kreeg in de kwalificaties Oekraïene, Slovakije, Wit-Rusland, Luxemburg en Macedonië op het bord. Geen enkele interessante affiche dus. Na een 27 op 30 met enkel een nederlaag bij de Slovaken, haalde Spanje het makkelijk voor Slovakije en Oekraïene.

Topschutter: David Villa

David Villa, ooit dé scoringsmachine van Valencia en FC Barcelona, was dat ook voor de nationale ploeg. De spits scoorde maar liefst 59 goals. Vijftien meer dan runner-up Raúl Gonzalez Blanco. Momenteel speelt Villa in de MLS bij New York City FC.

Recordinternational: Iker Casillas

Het is nog niet duidelijk of Casillas zijn plaats op het EK zal kunnen vasthouden tegen een opzittende David De Gea, maar dat 'San Iker' niet snel zijn status als recordinternational zal moeten afstaan, is duidelijk. Met maar liefst 165 caps wordt het een hels karwij om hem in te halen.

Blikvangers

Spanje is ook anno 2016 een van dé topfavorieten. En dus kunnen we enkel stellen: er zijn heel wat toppers in de ploeg. Wij hebben het helemaal weten te ontleden. Lees hier meer!

Babes

Het is algemeen bekend dat Spaanse dames tot de knapste ter wereld kunnen behoren. Dat bevestigen deze mooie vrouwen maar weer eens. Klik hier om ze te bewonderen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties