Spanje onder de loep: ervaring doorspekt met jong geweld

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Spanje onder de loep: ervaring doorspekt met jong geweld
Foto: © SC

Alle EK-deelnemers hebben sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie,... Vandaag ontleden we topland Spanje.

Wie start in de goal?

Iker Casillas maakte in de kwalificatiecampagne nog steeds de meeste minuten, maar de 34-jarige veteraan voelt steeds nadrukkelijker de hete adem van David De Gea in zijn nek. Het sluitstuk van Manchester United mocht drie van de tien wedstrijden in doel staan bij Spanje.

Twee absolute toppers in de defensie

Achterin rust de verdediging nog steeds op steunpilaren Sergio Ramos en Gerard Piqué. Het duo staat zo goed als zeker centraal in de basis in Frankrijk. Op de flanken wordt er veel van Azpilicueta en Jordi Alba verwacht.

Held van het WK nog steeds dé man

Op het middenveld zet Andrés Iniesta nog steeds de lijnen uit. Zonder zijn maatje Xavi gaat hij op zoek naar een herhaling van het tornooi van 2012. In 2010 op het WK in Zuid-Afrika was hij dé held in de finale met de winning goal tegen Nederland.

Opnieuw beginnen in de aanval

Voorin stopten de laatste jaren met David Villa en Fernando Torres twee absolute toppers. Die laatste scoorde nog op het teleurstellende WK in Brazilië, maar hield het daarna voor bekeken. Het is aan Diego Costa en Alvaro Morata om het gat op te vullen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties