Tsjechië - doorgelicht
Redactie
| 0 reacties
Tsjechië - doorgelicht
Foto: © photonews

Elk land heeft zijn sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie... Vandaag: Tsjechië.

Sluitstuk om U tegen te zeggen

Met Petr Cech kan Tsjechië nog steeds op een van de meest betrouwbare goalies van het EK rekenen. Dat bewijst de doelman mét helm ook op zijn 33ste nog steeds bij Arsenal.

Wankelende achterhoede

Toch moest Cech zich in de EK-kwalificatiecampagne meer dan hem lief is omdraaien. De Tsjechische achterhoede slikte in 10 duels 14 tegengoals en deed zo even slecht als het niet-gekwalificeerde Nederland.

Bondscoach Pavel Vrba teert op onbekende namen als Pavel Kaderabek (Hoffenheim) en David Limbersky (Victoria Pilzen). De voor ons vertrouwde gezichten Ondrej Mazuch (ex-Anderlecht) en Daniel Pudil (ex-Genk) vullen voornamelijk de kern op.

Het sterke blok

Tsjechië werd niet zomaar groepswinnaar in zijn poule. Het land teert op een strakke organisatie met middenvelders die veeleer in eigen land actief zijn. Thomas Rosicky (35) is de bekendste naam. De spelmaker van Arsenal begint wellicht aan zijn laatste groot toernooi.

Welke goalgetter?

Het blok als sterke wapen laat zich ook voelen in de spits. David Lafata (Sparta Praag) en Milan Skoda (Slavia Praag) mochten het vaakst optreden voorin, maar konden niet bepaald potten breken. Topschutter in de Road to EURO 2016 werd winger Borek Dockal (Sparta Praag) met 4 treffers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties