Exclusief: Pro League spreekt klare taal over bengaals vuur en bommetjes: "Het moet er gewoon uit"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Exclusief: Pro League spreekt klare taal over bengaals vuur en bommetjes: "Het moet er gewoon uit"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gebeurt ook in deze tijden van terreur nog té vaak dat supporters in België door de controles geraken met bengaals vuurwerk en bommetjes. Als het van Pierre François (CEO van de Pro League) afhangt, dan zijn zulke attributen in een voetbalstadion compleet verleden tijd.

“We hebben nog heel wat werk voor de boeg als het aankomt op sfeer in een stadion. Zeker nu, in tijden van terreur", zegt François in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het is perfect mogelijk om er een feestje van te maken zonder gebruik van bengaals vuurwerk, bommetjes en noem maar op.”

“Families – vooral vrouwen en kinderen dan – zijn nu soms bang om naar een voetbalwedstrijd te gaan kijken. Zij houden allesbehalve van de sfeer die er in en rond een stadion hangt.”

"Als fans zich toch misdragen, zullen er boetes volgen"

Pierre François

François wil dan ook alles in het werk stellen om een verhoogde veiligheid in en rond een stadion te kunnen garanderen. “Het is mijn taak om de vertegenwoordigers van supportersgroepen ervan te overtuigen dat er een mentaliteitswijziging moet komen. Ik heb al met verschillende vertegenwoordigers gesproken over dit onderwerp en zij volgen mij in mijn redenering.”

De CEO van de Pro League is dan ook kristalhelder over het gebruik van bengaals vuurwerk en consorten. “Het moet uit het Belgische voetbal verdreven worden. De controles moeten beter en als sommige fans zich toch misdragen, zullen er boetes volgen.”

"Geldstraffen zijn redelijk laag"

François De Keersmaecker

Ook de voorzitter van de Belgische Voetbalbond (KBVB) – François De Keersmaecker – volgt François. “Op sommige momenten moeten we de controles misschien nog meer opdrijven”, vertelde De Keersmaecker aan onze redactie.

“Maar daarnaast moeten we ook het reglement nakijken, want dat is al langer een doorn in het oog. De geldstraffen zijn namelijk redelijk laag en om die geldstraffen te verhogen moeten de clubs zelf vóór stemmen. Maar dan schieten ze ergens in hun eigen voet, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties