Portugal - doorgelicht
Redactie
| 0 reacties
Portugal - doorgelicht
Foto: © photonews

Elk land heeft zijn sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie... Vandaag: Portugal.

Eindelijk die transfer?

Portugal spartelt doorgaans door de kwalificatiecampagne van een toernooi, maar deze keer verzekerden Rui Patricio en co zich moeiteloos van een plek voor de eindfase.

De goalie speelde zich het voorbije WK en EK in de kijker, maar bleef zijn jeugdclub Sporting Lissabon trouw. De keren dat hij zich moest omdraaien op weg naar Frankrijk: 5.

Veteranen

De Seleção das Quinas teert al jaren op ervaring. Ook nu trekt Fernando Santos met een veteranenverdediging naar het EK. Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Pepe, ... Stuk voor stuk mandekkers die de 30 reeds zijn gepasseerd.

In de schaduw

Een rij hoger lopen we met William Carvalho een oude bekende tegen het lijf. De voormalige middenvelder van Cercle Brugge hoopt zich op het EK nog méér in de picture te zetten van Europese grootmachten. Voorts had ook Nani in de schaduw van Cristiano Ronaldo een groot aandeel in de kwalificatie.

CR7

De naam is gevallen. De Portugese ster is en blijft Ronaldo. Zal het dan eindelijk eens lukken voor CR7 met Portugal? De aanvaller van Real legde in aanloop naar EURO 2016 er toch maar weer 5 in het mandje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties