IJsland onder de loep: moeilijk te ontwrichten blok met droomaanval

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 3 reacties
IJsland onder de loep: moeilijk te ontwrichten blok met droomaanval
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle EK-deelnemers hebben sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie,... Vandaag ontleden we een nieuwkomer op het EK: IJsland.

Doelman: géén topper in huis

IJsland heeft dezer dagen in alle linies wel een bekend klinkende naam rondlopen, maar dat is tussen de palen niet het geval. Ögmundur Kristinsson is dan wel een degelijke doelman, maar kan de goalie van Hammarby IF ook het EK-niveau aan?

Defensie als een huis: amper zes tegendoelpunten

In de defensie valt natuurlijk meteen de naam van Sverrir Ingason op. De verdediger van Sporting Lokeren wordt dan wel meestal geselecteerd voor de dienst, maar een basisplaats is andere koek.

De IJslandse defensie is er alleszins een moeilijk te ontwrichten blok. Het is dan ook niet toevallig dat de Noord-Europeanen in de kwalificatiecampagne amper zes tegendoelpunten slikten.

PL-ervaring op het middenveld

Gylfi Sigurdsson is natuurlijk dé man die het IJslandse middenveld in Frankrijk zal moeten doen draaien. Hij heeft bij Swansea City dan wel geen basisplaats, maar kan zijn Premier League-ervaring natuurlijk wel aanwenden om zijn land vooruit te stuwen.

Aanval om van te smullen

Afred Finnbogason, Johann Berg Gudmundsson, Kolbeinn Sightorsson en zelfs Eidur Gudjohnsen. Stuk voor stuk namen die de gemiddelde voetbalfan als muziek in de oren klinken.

De aanval is dan ook meteen dé sterkte van deze IJslanders. Nog een blik op de statistieken? Zeventien doelpunten in tien wedstrijden. Niet wauw, maar wel bovengemiddeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties