Ex-Rode Duivel trekt keuzes Wilmots in twijfel: "Hoe willen ze gaan spelen?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Ex-Rode Duivel trekt keuzes Wilmots in twijfel: "Hoe willen ze gaan spelen?"
Foto: © Photonews

De voorbereiding van de Rode Duivels verliep niet helemaal vlekkeloos. Marc Wilmots experimenteerde (noodzakelijk) met enkele spelers, maar sommige keuzes werden met veel onbegrip onthaald door ex-Rode Duivel Luc Nilis.

"Dit is zonder enige discussie de beste Belgische generatie ooit", zegt Nilis in het Algemeen Dagblad. "Veel beter nog dan mijn generatie, zeg maar de elftallen die op de WK's van 1994 en 1998 speelden. En nog beter dan de Belgische ploeg uit 1986, dat de halve finales haalde in Mexico."

"Wat ik me alleen afvraag: hoe willen ze gaan spelen? Hoe gaat deze bondscoach ervoor zorgen dat onze topspelers optimaal gaan functioneren? Ik heb daar mijn twijfels over", aldus de voormalige aanvaller. Hij haalt het voorbeeld van de rechtsachter aan. "Witsel is een optie als rechtsback."

Meer druk

"Slaat nergens op, maar het zegt veel over hoe de bondscoach kijkt en kiest. Naar mijn smaak zakken ze ook veel te ver terug. Als je spelers met de kwaliteiten van Hazard en De Bruyne hebt, waarom speel je dan zo ver van het vijandelijke doel? Dan zet je toch veel sneller druk", besluit Nilis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties