Carrasco én Dembélé in de basis tegen Italië? Wij vroegen naar hun mening

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 4 reacties
Carrasco én Dembélé in de basis tegen Italië? Wij vroegen naar hun mening
Foto: © Photonews

Maandag start het EK voor de Rode Duivels echt met een wedstrijd tegen Italië. Wij stellen de ploeg natuurlijk niet op, maar in ons elftal krijgen Mousa Dembélé en Yannick Ferrera Carrasco altijd een plaats. En dat hebben we hen dan ook beiden gezegd.

"Ik heb (door finale CL en blessure, nvdr.) dan wel geen oefenwedstrijden kunnen afwerken, maar dat is volgens mij geen belemmering om te starten tegen Italië", is het vertrouwen bij Yannick Ferrera Carrasco groot.

"Bij de Rode Duivels spelen we dan wel geen countervoetbal zoals bij Atlético Madrid, maar ik heb kwaliteiten die bij een dominante ploeg tot hun recht komen. Ik heb een goede dribbel in de benen én kan een bal bijhouden."

Enig probleem: de linkerflank - wij knallen YFC ook naar rechts - is bezet door ene Eden Hazard. "Het klopt dat ik liefst op links speel, maar ik wil ook mijn ding aan de andere kant doen."

Het klopt dat ik liefst op links speel, maar ik wil ook mijn ding aan de andere kant doen

Yannick Ferrera Carrasco

Dembélé kreeg zijn kans dan weer tegen Zwitserland, maar een blessure strooide roet in het eten. Bovendien was de bondscoach van mening dat er te weinig aanvallende impulsen waren gekomen.

"Daar heeft Wilmots me niets over gezegd", valt Dembélé uit de lucht. "Ik heb dan ook niet het gevoel dat ik mijn kans verkeken heb in Zwitserland. Weet je, die blessure kwam gewoon ongelegen."

"Maar ik ga niet roepen dat ik op het veld moet staan", blijft de middenvelder (veel te) bescheiden. "Iedere speler denkt dat hij het verdiend om te spelen, hé. Al ben ik het systeem wel gewend. Ook bij Tottenham spelen we met twee defensieve middenvelders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties