Ook spelers reageren op kritiek aan adres Wilmots: "Dit is het moment niet om iemand met de vinger te wijzen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 31 reacties
Ook spelers reageren op kritiek aan adres Wilmots: "Dit is het moment niet om iemand met de vinger te wijzen"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels kregen de voorbije dagen een pak kritiek over zich heen. Vooral de tactische keuzes van Marc Wilmots waren voer voor heel wat discussies. "Een wedstrijd is een momentopname", probeert Thomas Vermaelen te sussen.

Maar toch kon Thomas Vermaelen de ondertoon in zijn stem niet verbergen. Uiteindelijk gaf de verdediger van FC Barcelona ook toe dat een gesprek zich stilaan opdringt.

"Maar we discussiëren voortdurend over het spel en over de tactiek", vertelt de voormalige aanvoerder. "Maar het is niet de bedoeling om dat ook met de buitenwereld te gaan doen."

Bovendien begrijpt Vermaelen de stemmingmakerij. "De verwachtingen zijn nu eenmaal enorm hooggespannen bij de fans en bij het publiek. Maar uiteindelijk is zo'n wedstrijd een momentopname."

"De coach maakt de keuzes", probeert Axel Witsel de discussie van zich af te schuiven. "Maar dit is het moment niet om met de vinger naar iemand te wijzen."

Tijdens een wedstrijd kan je niet alles veranderen

Axel Witsel

Maar dat is niet alles. Wilmots wachtte ook te lang om in te grijpen tijdens de partij. "Maar tijdens een wedstrijd kan je niet alles veranderen", besluit Witsel. "Dan zijn de zaken pas onduidelijk voor een voetballer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties