Asjemenou! De weg naar de finale ligt nu hélémaal open voor de Rode Duivels

Asjemenou! De weg naar de finale ligt nu hélémaal open voor de Rode Duivels
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Na de nederlaag tegen de Italianen was er heel wat kritiek op de prestatie van de Rode Duivels. Een doemscenario lag klaar voor de Rode Duivels: een snelle uitschakeling? Zeker geen groepswinst? Na de zege tegen Italië is de tweede plaats binnen handbereik. En dan? Dan kan echt alles!

Groepswinnaar kunnen we door de 6 op 6 van Italië al zeker niet meer worden, maar zowel plek 2 als eventueel een stekje als beste derde zijn nog mogelijk. Een puntje tegen de Zweden is daartoe voldoende.

We winnen of spelen gelijk tegen Zweden:

De Rode Duivels worden altijd tweede in hun poule. In de 1/8e finales spelen we in Toulouse (26 juni, 21 uur) tegen de groepswinnaar uit groep F. Zowel Hongarije, IJsland als Portugal kunnen dat nog worden. Geen van die teams maakte echter al een verwoestende indruk.

In de kwartfinales volgt dan een duel met vermoedelijk de winnaar van groep B in Lille. Op 1 juli komen we dus mogelijk Wales tegen. De halve finale in Lyon (6 juli) dan? Dat zal er normaliter eentje zijn tegen Kroatië, Polen of Zwitserland.

In de eventuele finale hebben we een dag meer recuperatie dan het land uit de onderste tabelhelft. Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Engeland zitten in die tabelhelft.

We verliezen tegen Zweden:

Ofwel liggen we dan uit het toernooi, ofwel worden we als beste derde opgevist. Dan kan het beide kanten uit voorlopig: ofwel tegen Frankrijk openen in de moeilijke helft, ofwel tegen Kroatië in de 'makkelijker' helft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties