Nederlandse prof geeft Courtois en België ervan langs: "Ze hebben Hazard... En dan? Ze hebben geen Ronaldo"

Nederlandse prof geeft Courtois en België ervan langs: "Ze hebben Hazard... En dan? Ze hebben geen Ronaldo"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Terwijl iedereen ervan uitgaat dat we tegen Hongarije eens vlug het klusje gaan klaren, hebben vele waarnemers daar hun twijfels over. Voor Julian Jenner, de Nederlandse voetballer die nog twee jaar voor Ferençvaros speelde in Hongarije.

Jenner is niet de bekendste naam in het voetbal, maar denkt wel te weten waarover hij spreekt. "Ik luisterde naar het interview met Thibaut Courtois, die zei dat het makkelijker zal zijn om tegen Hongarije te spelen en dat ze blij zijn dat ze niet tegen Duitsland, Frankrijk of Italië moeten uitkomen", schrijft Jenner op zijn Facebook.

"Met andere woorden, het wordt een 'walk in the park' om de finale te bereiken. Toen we Hongarije tegen Portugal zagen, dachten we ook dat Portugal een veel beter team was omwille van de namen. Maar ze toonden dat ze de evenknie waren. Zonder Ronaldo had Hongarije met 3-1 gewonnen. En Ronaldo is de uitzondering, want hij was al drie keer de beste speler ter wereld."

België heeft geen Ronaldo of een monster als Pepe

Julian Jenner

"Maar België heeft geen Ronaldo of een monster als Pepe rondlopen. Ze hebben Eden Hazard. En ja, spelers die in de Premier League spelen. En dan? Dat wil niks zeggen! Wie dacht dat Leicester kampioen ging spelen. Wie dacht dat Brazilië met 7-1 ging verliezen op het WK?"

"Dus ja, Courtois, onderschat de Hongaren maar. Je zal je woorden moeten inslikken als je die ploeg ziet en de 40.000 man achter hen. Dit land staat terug op de voetbalkaart."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties