Courtois: "Dan kunnen we beter geen interviews meer geven of standaardantwoorden aflezen van een blaadje"

Redactie vanuit Bordeaux
| 4 reacties
Courtois: "Dan kunnen we beter geen interviews meer geven of standaardantwoorden aflezen van een blaadje"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Na de nederlaag tegen Italië was Thibaut Courtois een van de weinigen die écht zijn mond open deed. Hij raakte een aantal punten van kritiek aan en achteraf moest bondscoach Marc Wilmots zijn doelman zelfs verdedigen voor wat die had gezegd.

Dat Courtois kritiek had gegeven, dat vond Wilmots niet zo erg: "In het heetste van de strijd meteen na een wedstrijd is dat normaal", aldus de bondscoach daarover een weekje terug. Maar buitenstaanders vonden toch dat Courtois voor zijn beurt had gesproken en te kritisch was geweest.

Soms moet je eens je gedacht durven zeggen -

Courtois vindt het wel een beetje zijn taak om af en toe een mening te geven: "Als je bij een topploeg speelt en goed presteert, dan hoort het erbij dat je mening wat 'belangrijker' wordt. Dan moet je soms ook eens je gedacht durven zeggen. Ik denk dat iedereen zijn zegje heeft mogen doen."

En dat sommige Rode Duivels zelf spraken dat de kritiek beter intern kon blijven? "Het klopt dat bepaalde zaken intern moeten blijven, dat is niet meer dan normaal. Maar als je niets meer mag zeggen van kritiek, dan kan je beter na de wedstrijd gewoon geen interviews meer geven. Of gewoon een papiertje met standaardantwoorden aframmelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties