Datum: 06/07/2016 21:00
Competitie: EK
Speeldag: Halve Finales
Stadion: Stade de Lyon
Super-Ronaldo bezorgt zichzelf een herkansing voor 2004
Johan Walckiers Manuel Gonzalez
Johan Walckiers en Manuel Gonzalez vanuit Lyon
| 0 reacties

Portugal won met 2-0 van Wales en is geplaatst voor de finale van het EK

Super-Ronaldo bezorgt zichzelf een herkansing voor 2004
Foto: © photonews

Cristiano Ronaldo krijgt zijn herkansing voor de verloren EK-finale van 2004! En daar heeft hij letterlijk zelf voor gezorgd. Na een eerste helft om gauw te vergeten klaarde hij na rust de klus snel zelf met een goal en een assist. Onderweg is hij ook mede-topschutter aller tijden op het EK.

Het begon al bij de opwarming. Terwijl Gareth Bale aan de overkant een babbeltje sloeg met een paar ploegmaats tijdens het lopen, ging Cristiano Ronaldo ostentatief voor de groep lopen. Even de duimpjes omhoog naar de fans... Gejuich... En hij zat 'in the zone'.

Ronaldo eiste één van de ballen waarmee de doelmannen aan het opwarmen waren op en zette zich aan het werk: dribbelen en schieten. Even een schouderklopje aan Renato Sanches en aanmoedigend applaus voor de rest. Jep, Ronaldo was klaar. En Bale? Die vlamde intussen de één na de andere bal in de linker- of rechterbovenhoek. Van alle kanten...

Hoezo, trainen op stilstaande fases?

Dit kon wel eens spektakel opleveren. Het is dan altijd zonde als je bedrogen uitkomt. Portugal kreeg zoals verwacht wel het balbezit, maar de vele ballen voor de kooi werden door de drie stevige Welshmen achteraan makkelijk weggekopt. Bale zorgde aan de overkant een paar keer voor gevaar, onder andere bij een fantastisch ingestudeerde hoekschop. Hoezo, trainen op stilstaande fases levert niets op?

Bale had ook nog een lange run, maar een te centraal schot, in huis. En Cristiano? Die werkte zich uit de naad, liep van links naar rechts, maar geraakte er niet door. Eén keer kon hij een voorzet bijna in doel koppen, maar Chester hinderde hem net genoeg. Een saaie helft die absoluut geen vuurwerk bood. Verlengingen, we zagen het al lang aankomen.

Bale moet het allemaal zelf doen

Maar sterren zijn grillig. Als je weinig van hen meer verwacht, verrassen ze je altijd. Bij de eerste hoekschop in de tweede helft buffelde Ronaldo de bal in de rechterbovenhoek: 1-0. Cristiano aan het feest. En een gedevieerd schot schoot drie minuten later door tot bij Nani, die de 2-0 binnentikte. Ook nog een assist voor Ronaldo!

Bale kwam amper nog in het spel van de Welshmen voor intussen. Hij ging het spel van achteruit verdelen, maar voor de Portugezen was het makkelijk om zich op één man te concentreren. De angel werd dan ook snel uit zijn lange ballen gehaald. Twee harde trappen leverde hij nog af, waar Rui Patricio de nodige moeite mee had.

Portugal speelt echter zijn tweede finale. En wedden dat Ronaldo revanche wil voor de verloren finale van 2004 tegen Griekenland?

Opstellingen

Portugal Portugal

  Speler G Beoordeel
Ronaldo Cristiano āš½ A   90' -
Danilo 90' -
CĆ©dric 90' -
JoĆ£o MĆ”rio 90' -
JosƩ Fonte 90' -
Guerreiro Raphaƫl A 90' -
Bruno Alves   90' -
Nani āš½ 86' -
Silva Adrien 79' -
Renato Sanches 74' -
Rui Patricio 90' -
  Bank G Beoordeel
Gomes AndrƩ 16' -
Moutinho Joao 11' -
Quaresma Ricardo 4'  
Rafa Silva -  
Eduardo -  
Eliseu -  
Lopes Anthony -  
Carvalho Ricardo -  
Eder -  
Vieirinha -  

Wales Wales

  Speler G Beoordeel
Williams Ashley Errol 90' -
Hennessey Wayne 90' -
Allen Joe   90' -
Chester James   90' -
Bale Gareth   90' -
Gunter Chris 90' -
Taylor Neil 90' -
Robson-Kanu Hal 63' -
Ledley Joseph 58' -
Collins James 66' -
King Andrew (Andy) 90' -
  Bank G Beoordeel
Vokes Samuel 32' -
Church Simon 27' -
Williams Jonathan 24' -
Ward Daniel -  
Cotterill David -  
Richards Ashley -  
Williams Owain Fon -  
Edwards David -  
Vaughan David -  
Williams George -  
Herbeleef Portugal - Wales