"Rode Duivels zijn nooit getraind geweest op mentale weerbaarheid en dan stuikt het in elkaar"

"Rode Duivels zijn nooit getraind geweest op mentale weerbaarheid en dan stuikt het in elkaar"
Foto: © photonews

De Rode Duivels gingen er op het EK uit in de kwartfinales. En dat heeft een duidelijke reden, toch als we Michel Bruyninckx van Cogitraining en SenseBall mogen geloven.

“Waarom de Rode Duivels na 20 minuten inzakten tegen Wales? Dat is heel eenvoudig: die ploeg is nooit getraind geweest op mentale weerbaarheid. Die concentratie stuikt gewoon in elkaar”, aldus Michel Bruyninckx in Panenka.

“De grootste beperking in de sport is concentratieverlies. Dat is gewoon wetenschappelijk aangetoond. Hoe je dat kan voorkomen? Je moet er echt op trainen. Volgens de laatste onderzoeksresultaten kan je op zes weken iets in de hersenen inslijpen.”

Als Hazard vijf keer te laat is, gaat hij de groep tegen zich uitspelen

“Alle oefeningen zijn erop gebaseerd dat 2, 4 of 8 spelers op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Als Hazard dan vijf keer te laat is, dan gaat hij de groep tegen zich uitspelen.”

In het volleybal is het soms ook zo beseft Gert Vande Broek: “Gewoon het volgende punt voorbereiden, niet te veel achteruit denken en gewoon onbevangen spelen. Geen schrik hebben om aan te vallen, zeker niet als je achter staat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties